Veel gestelde vragen

Je kan je puntensaldo bekijken door je te registreren op www.uitpas.be. Je registreren doe je met je UiTPAS-nummer en je UiT-ID.

Je kan je puntensaldo ook zien telkens wanneer je een punt spaart aan een UiTPAS spaarzuil. Deze vind je op verschillende locaties, waaronder de sporthallen, de zwembaden, de bibliotheek etc. Als er geen spaarzuil staat, kan je het vragen aan de baliemedewerker.

Ja, je kan je eigen gegevens aanpassen door je UiTPAS te registreren op www.uitpas.be

Bij diefstal of verlies van je UiTPAS kun je bij elk verkooppunt een nieuwe aanvragen. Je oude UiTPAS wordt ter plaatse geblokkeerd.
Er wordt voor een duplicaat van een gewone UiTPAS 2,00 euro aangerekend, en voor een UiTPAS aan kansentarief 1,00 euro. Een nieuwe UiTPAS kan niet worden opgestuurd.

De reeds gespaarde punten worden automatisch overgezet op je nieuwe UiTPAS.  

Neen, de gespaarde punten vervallen nooit.

Als je kansenstatuut vervallen is kan je je kaart niet meer gebruiken, ook niet om punten te sparen of voordelen om te ruilen. Je kaart is dan geblokkeerd. 

Denk je dat je toch nog recht hebt op het kansenstatuut? Ga dan langs bij een verkooppunt met een attest van je mutualiteit (verhoogde tegemoetkoming) of OCMW (leefloon / schuldbemiddeling / budgetbegeleiding). Het attest mag niet ouder zijn dan drie maanden. Je kansenstatuut wordt dan verlengd.

Heb je inderdaad geen recht meer? Ga dan langs bij een verkooppunt en ruil je UiTPAS (gratis) om voor een nieuwe. Met deze UiTPAS kan je terug punten sparen en omruilen. De punten die je op je oude kaart spaarde worden ook overgezet op de nieuwe.

Met de UiTPAS regio Vlaamse Ardennen kan je punten sparen in andere UiTPAS-regio’s of omgekeerd, en de gespaarde punten in Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm kan je omruilen in andere regio’s. Om te zien op welke plaatsen je punten kan omruilen, raadpleeg je deze website.

Alle voordelen die daar opgelijst staan, ook die van andere steden en gemeenten dus, kan je omruilen met de UiTPAS regio Vlaamse Ardennen.

Het kansentarief is beperkt tot de eigen UiTPAS-regio. Bij UiTPAS-aanbieders in Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm kunnen dus enkel pashouders met kansenstatuut met een UiTPAS Regio Vlaamse Ardennen korting opnemen. Het is echter wel zo dat aanbieders zelf kunnen bepalen of ze wel of niet korting toekennen aan mensen die een UiTPAS met kansenstatuut hebben van een andere UiTPAS-regio.